Hvad er MP4 formatet?
Kommentar

Hvad er MP4 formatet?

Senest opdateret den 18-08-2018 af

MP4 – Beskrivelse

MP4, mindre kendt som MPEG-4 Part 14 og MPEG-4 AVC (Advanced Video Coding) er et containerformat, som tillader en kombination af digital lyd og video, defineret af MPEG, samt andet datam såsom billeder og undertekster, som kan blive gemt i en enkelt fil. Det er blevet designet til, at gemme synkroniseret medieinformation i et fleksibelt format, med det formål at ombytte, administrere og redigere flere multimedie filer.

MP4 filer kan streames over internettet, hvilket betyder at det er mainstream formatet til, at gemme digitale lyd og video streams på mange videohjemmesider, selvom Flash video allerede har været introduceret på dette område. Dette skyldes, at MP4 kan tilbyde et output af højere kvalitet, svarende til det på en DVD, med et kompressionsforhold på 4MB per minut. I øjeblikket bliver dette filformat accepteret af mere end 90 procent af alle smart enheder.

Filnavneendelse: MPEG-4 Part 14/MP4

Kategori: Multimediefil

Standard: ISO/IEC 14496-14

Udvikler: ISO

MP4 – Specielle funktioner

  • MP4 formatet er identisk med Apple’s MOV containerformat. Den Internationale Organisation for Standartisering, godkendte at MPEG-4 formatspecifikationen blev skabt på bases af MOV filspecifikationen, som blev udgivet i 2001, men det specificerer formelt støtte til andre MPEG-4 funktioner og IOD (Initial Object Descriptors).
  • Standardendelsen for MPEG-4 Part 14 filer er MP4, men MPEG-4 filer har generelt set også andre endelser involveret i ”MP4 familien”: M4A og M4P. MPEG-4 filer med ukrypterede lydstreams bruger M4A endelsen og krypterede med FairPlay DRM lyd, blev solgt gennem iTunes butikken med endelsen M4P.
  • Forskelligt fra andre containerformater, er MP4 i stand til at gemme andet data, inklusiv undertekster, billeder, objektbeskrivelser og scenebeskrivelser.

MP4 – Fordele

  • MP4 filformatet giver et output af høj kvalitet, tæt på den originale DVD videokvalitet. Videoer af denne type kan downloades fra hjemmesider meget hurtigt og med lethed, med tilgængelige højhastigheds bredbåndsforbindelser.
  • Som tidligere nævnt, så tillader MP4 streaming gennem internettet, hvilket indikerer at indholdet kan vises i real time. De fleste hjemmesider bruger MP4 teknologi, til at inkorporere korte videoklip til reklamering og markedsføring via nettet.
  • MP4 har en bred hardware understøttelse. Som et standard videoformat, understøtter det moderne digitale enheder og gadgets til, at kunne afspille filerne med lethed.
  • MP4 teknologion kan udvides. Den kan blive tilpasset til, at skabe en bases for udvikling af nye teknologier inkluderet i ”MP4 familien”.

MOV & MP4 – Forskelle

Både MP4 og MOV formatet er filcontainere, som ofte anvendes til at gemme videofiler. MOV formatet blev originalt udviklet af Apple Inc. Som et format til deres QuickTime film. MOV udviste fordele i dens dagligdags brug, for eksempel ved at tilbyde bedre videokvalitet, evnen til at forbedre lyd- og billedkvalitet, men den bliver også holdt tilbage af sin proprietære natur. MP4 formatet blev skabt på basis af MOV filtypen, og deres specifikationer var essentielt identisk i starten, men blev senere udviklet til at være standardformatet i multimedieindustrien.
Da de begge anvender det samme MPEG-4 format til at komprimere data, er de oftest ombyttelige i et Apple miljø. Filkonvertering fra MOV til MP4 og omvendt, kræver ingen omkodning af video. Dog hvis du foretager en konvertering på et styresystem, der ikke er Apple, vil du måske løbe ind i problemer. Eftersom MP4 er blevet indsutristandarden, har det fået en noget bredere understøttelse på de forskellige platforme, end Apples MOV format. Folk vil være mere tilbøjelige til, at finde kompatabilitet med MP4, end MOV.

Opsummering

  • Både MOV og MP4 filformatet er containerformater til lagring af multimediefiler.
  • Udviklingen af MP4 blev gjort på basis af MOV formatet.
  • MP4 er standard filformatet og har en bredere understøttelse end MOV.

Hvordan kan vi drage fordel af MP4 filer?

i

Konvertér SWF til MP4 – Står for Small Web Format, SWF er et Adobe Flash filformat, skabt af Macromedia, med det formål at hjælpe brugere med at se animeret vektorgrafik og multimedie på nettet. Dog understøtter de fleste enheder, inklusiv iPhone, iPad, iPod, Xbox, PSP, QuickTime, Windows Media Player ikke SWF formatet. Det er anbefalet at man konverterer SWF til MP4, for aat kunne afspille SWF filer uden problemer.

ii

Konvertér ISO til MP4 – ISO er rent faktisk en billedefil, som indeholder massevis af VOB videofiler på en standard CD. ISO filer bliver ikke accepteret af de fleste medieafspillere, da det ikke er en videofil. Hvis du har planer om at se ISO filer på din smartphone, tablet eller bærbar, så konvertér dem til MP4 filtypen, med et egnet program.

iii

Konvertér TS til MP4 – TS (Transport Stream) er et standardformat, som anvender MPEG-2 teknologi til filoverførsel og lagring af data. Det bliver oftest brugt i et broadcast system, såsom HDTV og er samtidig et video stream filformat til lagring af videoer på DVD’er. For at nyde videoer i TS formatet på flere afspillere og bærbare enheder, så vil det, at konvertere dem til MP4 formatet være en god måde til, at se dem uden problemer.

iv

Konvertér ASF til MP4 – ASF, hvis fulde navn er Advanced Streaming Format, er blevet udviklet specielt til at streame mediefiler af Microsoft. Windows Media lyd og Windows Media video er de to mest almindelige medietyper, som gemmes i en ASF fil. Denne slags fil kan også gemme ID3 tags ved MP3 filer, inklusiv titel, album, kunstner og genre, eller metadata fra et videospor. Hvis du finder nogle ASF filer på internettet, men ønsker at afspille dem på din mobiltelefon, så er det anbefalet, at man konverterer dem til MP4.

Rating:4.3 /5(baseret på 9 ratings)Tak for din rating!
Postet af:Oprettet tilKonvertere videoformat, Video Konverter.Sidst opdateret den 18-08-2018

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn!
Indtast venligst din anmeldelse af indholdet!

Kommentér (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Eksklusiv
giveaway
&
værdifulde
rabatter
Lær mere
Apowersoft Unlimited
Et-klik Installation til 14+ All Apowersoft produkter
new
Support
Del
Anmeldelse
Kommentér
Tilbage til toppen