Hvad er M4R formatet?

MPEG-4 ringetonen er oftest kendt som M4R, hvilket er en lydfil extension, der for det meste associeres med Apples iPhone. Det er en proprietær filtype, som er skabt ekslusivt til brug som en ringetone til Apple produkter – iPhone. M4R formatet er en komprimeret lydfil i høj kvalitet, som gør strengt brug af AAC eller Advanced Audio Coding, som dets standard metode til komprimering. Vær opmærksom på, at AAC er kendt for utrolig god lydkvalitet, samtidig med at det reducerer filstørrelsen.

Denne type af lydfil, som hører til MPEG-4 gruppen, indeholder numeriske repræsentationer, lydfiler og tekst i ASCII format. Teknisk set, så er M4R præcist det samme som det mere kendte M4A format. Den eneste forskel er, at de fleste M4R filer er copyright beskyttet gennem DRM. Nogle mener, at M4R er en omdøbt version af M4A. Dette kan især være sandt, når du ser på filernes tabsbetingede algoritme.

Filendelse: M4R (MPEG-4 Ringetone)

Kategori: Lyd musikfil

Popularitet: Især populær hos iPhone brugere

Udvikler: Apple Inc.

Sjove facts om M4R

  • M4R ringetonefiler kan være helt op til 40 sekunder lange.
  • Det er udviklet af Apple, for at kunne differentiere ringetoner fra sange på en iPhone.
  • Der kan være gebyrer associeret med sange i M4R format, når man køber ringetoner fra iTunes.
  • Ikke alle sange fra iTunes Music Store kan bruges til at skabe en M4R ringetone.
  • Du kan kun skabe M4R ringetoner fra sange, som er købt på iTunes, samtidig med at sangen skal tillade skabelse af en ringetone.
  • For købte M4R ringetoner gælder der, at filerne automatisk vil blive overført til din iPhone gennem autosync.
  • Du vil kunne se M4R filer vist i ikonet i Apple logoet.

Fordele: Selvom mange brugere gransker Apple for sit ekslusive ringetone filformat, som er M4R, så har det nogle fordele, som andre måske ikke ser. For eksempel, så understøtter M4R auditiv maskering, som er meget essentielt, hvis du er bekymret omkring tab af lydkvalitet. Ydermere, så kan M4R komprimeres til en meget lille filstørrelse, uden noget tab af lydkvalitet. Dette betyder, at brugere kan nyde ringetoner af utrolig høj kvalitet, uden store filstørrelser.

Ulemper: Dog betyder det ikke, at alle enheder kan afspille M4R. Siden denne filtype er eksklusiv for Apple produkter, kan det være svært, at finde en applikation eller en enhed, som kan afspille dette format. Fortsæt med at læse nedenfor, hvis du vil lære om programmer samt enheder, som understøtter M4R filformatet.

1

Enheder som kan åbne M4R filer

Basalt set, så kan alle Apple produkter afspille M4R filer. Dette inkluderer iPad, iPod Touch, iPhone og MacBook. Hvis du spørger om, hvorfor iPad og iPod Touch kan åbne M4R filer, selvom de ikke er klassificeret som ”iPhone”, så er det fordi, at disse enheder kommer med iTunes. Det samme gælder for MacBook. Det er rent faktisk iTunes, som kan åbne og afspille M4R filer.

Når det kommer til Windows computere, så er det også muligt at åbne M4R filer, så længe iTunes er installeret. Dog kan Nokias Lumia serie af telefoner eller Windows telefonen ikke direkte åbne M4R videofiler, men Ringtone Maker, som kommer med telefonen, kan konvertere filerne og gøre dem kompatible med enheden.

2

Programmer som kan åbne M4R filer

iTunesApple iTunes – som standard, så kan iTunes både for Mac og Windows åbne M4R filer. Dette er i lige grad det mest populære program, når det kommer til at åbne denne slags filtype.

Media playerMedia Player Classic Home Cinema – skabt af MPC HC Team. Dette program er kendt for, at kunne åbne M4R. Vær dog opmærksom på, at MPC er anderledes end den forudinstallerede Medie Player til Windows.

FoobarFoobar – denne applikation er skabt af Peter Pawlowski, og understøtter formatet. Udover at kunne åbne filerne, så kan Foobar2000 programmet også afspille dem.

SpotifySpotify – selvom dette ikke er et absolut computerprogram, så kan denne digitale musikstreaming tjeneste afspille M4R filer. Vær opmærksom på, at der kræves en internetopkopling for at kunne køre Spotify.

Philips Songbird – er en propietær baseret medie applikation, som er skabt til brug i Philips enheder. Du behøver ikke, at eje en Philips medieenhed, før du kan bruge softwaren. Det er tilgængelig online.

Top løsninger

Hvordan kan du drage fordel af M4R?

i

Lav en iPhone ringetone – som det er sagt før, så er dette filformat kendt for, at være standardformatet for ringetoner til iPhone smartphones. Hvis du er en iPhone fanatiker, men er træt af de sædvanlige melodier på din telefon, så kan det være til en stor hjælp, at lære de mest basale ting omkring M4R, hvis du skulle have lyst til at skabe en tilpasset ringetone til din telefon.

ii

Overfør ringetoner til iPhone – til brugere, som er fuldstændig overbeviste om, at de kan skabe eller købe M4R-baserede ringetoner til deres iPhone. En forståelse af M4R og de associerede programmer, vil gøre hele overførelsesprocessen meget lettere.

iii

Skab en M4R ringetone – udover at skabe iPhone ringetoner, så vil nogle brugere måske have lyst til at skabe M4R toner til andre formål, som fx baggrundslyd, eller til video redigering. Derfor vil en forståelse af M4R sikre dig, at du forbliver på det samme spor og at de programmer du bruger, undersøtter det nævnte filformat.

Konverter ethvert format til M4R

i

Konverter MP3 til M4R – da begge er kendte lydfiler, er det muligt at konvertere MP3 til M4R. Der er masser af gratis samt betalt software, som du kan vælge imellem til at udføre dette job.

ii

Konverter MP4 til M4R – MP4 er kendt for at have videofiler, hvilket betyder, at en konvertering kan blive besværlig. Dog er det muligt med hjælp fra specifikke applikationer.

iii

Konverter video til M4R – hvis du på den anden side vil konvertere videoer til M4R, så kan det være til en stor hjælp, at bruge apps som kan udtrække lyd fra videoer. Derefter skal du konvertere de udtrukne lydfiler til M4R formatet.

iv

Konverter M4A til M4R – dette er nok den letteste konverteting. Du kan bruge din computer til direkte at konvertere filen, ved at fjerne markeringen for ” skjul filtypenavne for kendte filtyper”.

v

Konverter lyd til M4R – til generelle lydfiler, er det nødvendigt, at installere et tredjepartsprogram til konverteting. Det kan også være til stor hjælp, hvis du er bekendt med M4R samt de klassifikationer som den hører under, hvis de filtyper som du prøver at modificere, er kompatible.

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn!
Indtast venligst din anmeldelse af indholdet!

Kommentér (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Eksklusiv
giveaway
&
værdifulde
rabatter
Lær mere
Apowersoft Unlimited
Et-klik Installation til 14+ All Apowersoft produkter
new
Support
Del
Anmeldelse
Kommentér
Tilbage til toppen