Hvad er WMA?


Om WMA

WMA, kort for Windows Media Audio, er et lydformat som blev udviklet af Microsofts seniorforsker Henrique Malvar og hans team. Generelt set, så kan WMA referere til et format eller et codec. Med understøttelse fra iTunes, er dette format blevet meget populært, og udgør nu en trussel mod MP3 formatet.

WMA format

Type: WMA

Firma: Microsoft

Varighed af frekvens: 320—112kbps

WMA Anekdoter

  • Da Microsoft udgav den første udgave af WMA, hævdede de, at WMA kunne komprimere filer med en højere sats end MP3, og producere lyd med kun halvdelen af størrelsen på en MP3 fil. Denne erklæring ledte dog til, at mange brugere begyndte stærkt at betvivle formatet, især musikentusiaster.
  • Selvom WMA oprindeligt blev udviklet for at konkurrere med MP3, er det i dag mindre populært end MP3.
  • Baseret på det oprindelige WMA codec, udviklede Microsoft WMA pro, WMA Lossless og WMA Voice. Disse er dog designet med forskellige codecs, og de codecs er ikke kompatible med det førstnævnte.
  • WMA forbedrer afspilningseffekten ved en lav bitrate, hvilket betyder, at formatet bevarer en høj lydkvalitet med en relativ lille filstørrelse. Derimod har formatet problemer på høje frekvenser, men er perfekt til at komprimere engelske lydfiler med tale.

Fordele:

  • MS har udgivet 8 udgaver af WMA indtil nu, og de som blev udgivet efter WMA 7, understøtter certifikat kryptering, som har til formål, at beskytte ophavsrettigheder for musik, hvilket er til stor fordel for musikere og musikforlæggere.
  • WMA er i stand til at komprimere lyd med en højere sats, hvilket betyder, at formatet kan lagre lyd i høj kvalitet med mindre påkrævet lagerplads.

Ulemper:

  • Lydfilen vil som regel miste noget kvalitet, når den bliver komprimeret via et WMA codec. For de brugere, som går op i lydkvalitet, er WMA langt fra perfekt. Disse brugere kan i stedet prøve andre formater som for eksempel FLAC (Free Lossless Audio Codec) eller APE (også kendt som abens lyd)
  • Microsoft har kontrol over WMA standarden, men deler den ikke med andre operatører.
1

WMA vs. MP3

Siden WMA kappes med MP3, kan man undre sig over, hvilken af de to er bedst. Både WMA og MP3 er populære formater, som komprimerer lyd for at kunne producere bærbare filstørrelser, som er lette at transportere. Trods et betydeligt tab af kvalitet, har de også deres egne fordele. Da WMA kan streames med lethed, bliver det brugt af mange hjemmesider og har derfor opnået et stort antal online brugere. Udover dette, passer formatet også godt til brugere, som ønsker at balancere kvalitet og filstørrelse, på grund af den høje lydkvalitet og den lille mængde diskplads der kræves. Derudover har WMA en god ydeevne ved lave bitrater (antallet af bits, som bliver transporteret eller behandlet per enhed af tid, og en lav bitrate resulterer i en lille filstørrelse). Når en bitrate er mindre end 128k, så vil WMA teoretisk set ikke møde nogen rivaler, når det kommer til lydkvalitet. Når bitraten stiger til 128k, så vil Mp3 miste sin højfrekvensdel, men dette vil ikke ske for WMA. Dog vil der for WMA, ikke være yderligere forbedringer, når bitraren stiger over 128k. På den anden side, så har MP3 en bedre lydkvalitet end WMA ved en bitrate på 192k.

2

Programmer som kan afspille WMA filer

Windows Media PlayerWMP – Windows Media Player, en medieafspiller og et mediebibliotek, som er udviklet af Microsoft. Det bruges til afspilning af lydfiler (herunder WMA), og video.

TTPODttpod – ttpod er et kraftfuldt og gratis musikprogram, som understøtter mange forskellige formater, herunder WMA.

spotifySpotify – Musikstreaming platformen Spotify kan også afspille WMA filer.

foobarFoobar – Foobar, som er udviklet af Peter Pawlowski, understøtter også dette format.

Online musikhjemmesider, som kan afspille WMA filer

jango – denne online musikhjemmeside har et stort bibliotek med musik af høj kvalitet.

tunein – TuneIn, som er udviklet af Bill Moore, har mere end 100.000 rigtige radiostationer og tilbyder samtidig WMA musik.

songza – denne hjemmeside er berømt for sit unikke design og forskelligartet musik. Du kan også nyde WMA musik her.

gaana – denne hjemmeside indsamler forskellig slags musik fra mange forskellige lande, og sidens smukke design vil sikkert imponere dig, så snårt du klikker ind på den.

live365 – har en kortfattet brugergrænseflade, og tilbyder et stort udvalg af musik i mange forskellige formater, som er tilgængelig for brugere at streame.

Tips: Hvis du nyder at lytte til sange online, men ikke kan finde ud af at gemme dem, så kan du optage dem på din telefon, tablet eller MP3 afspiller via Apowersoft Streaming Audio Recorder. Processen er meget simpel. Før du optager, så vælg WMA som output formatet og tryk på start knappen for at starte konverteringen. Efter dette kan du lytte til dine favorit sange uden begrænsninger.

Integrerede løsninger til WMA formatet

i

Lyd til WMA

Der er i øjeblikket mange muligheder for, at konvertere andre lydformater til WMA. En af de bedste løsninger, er at bruge Apowersoft Video Konverter. Start programmet efter installationen og tilføj dine lydfiler; sæt det ønskede format til WMA og start da konverteringen. Efter at du har læst de generelle løsninger ved konvertering af lyd til WMA, kan brugere med konkrete behov for et specifikt format henføre til teksten nedenfor:

MP3 til WMA – siden de begge er almindelige lydformater, er det meget let, at konvertere MP3 til WMA.

M4R til WMA – M4R er kun tilgængelige på Apple enheder. Hvis du ønsker at overføre dine M4R ringetoner til andre enheder, bliver du nødt til at downloaded et program, som kan konvertere M4R til WMA.

ii

Video til WMA

Mange programmer kan udtrække lydfiler fra video, og konvertere dem til WMA formatet. Apowersoft Video Konverter er også en af dem. Med dette program, kan du foretage de konverteringer som er beskrevet nedenfor:

MP4 til WMA – MP4 er et meget udbredt videoformat, og du kan udtrække lyden og konvertere den til WMA.

WMV til WMA – WMV er også udviklet af Microsoft. Mange programmer kan hjælpe dig med, at konvertere WMV til WMA direkte.

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn!
Indtast venligst din anmeldelse af indholdet!

Kommentér (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Eksklusiv
giveaway
&
værdifulde
rabatter
Lær mere
Apowersoft Unlimited
Et-klik Installation til 14+ All Apowersoft produkter
new
Support
Del
Anmeldelse
Kommentér
Tilbage til toppen