Hvad er M4V formatet?
Kommentar

Hvad er M4V formatet?

Senest opdateret den 18-08-2018 af

M4V – Beskrivelse

M4V er et videocontainerformat, som er var kendt blandt almindelige personer, indtil Apple Inc. Udviklede det til deres iTunes butik, til køb af videoer, inklusiv film i fuld længde, musikvideoer og tv-serier. I realiteten minder M4V formatet meget om MP4 formatet, udover at nogle M4V filer er beskyttet af Apple’s FairPLay DRM kopibeskyttelse. Afspilning af beskyttede M4V filer, er begrænset til computere, som er blevet bekræftet (gennem iTunes), med den konto som blev brugt til at købe videoen. Med henhold til ubeskyttede M4V filer ,så kan man ved at omdøbe filnavneendelsen manuelt fra M4V til det mere populære MP4, få filen til at blive genkendt og afspillet af mange andre medieafspillere.

Filnavneendelse: M4V

Medietype: Videofil

Udvidelse af: iTunes videoformatet

Udvikler: Apple Inc.

Specifik anvendelse af M4V formatet

Apple udvikler M4V til videoer i deres iTunes butik, hvorfor dette format ofte ses brugt i Apple produkter, såsom iPhone, iPad, iPod, Apple TV samt andre, såsom PlayStation Portable, osv. De er krypteret med DRM kopiteknologi, som beskytter videoindholdet fra at blive brugt kommercielt, og opfordrer brugere til at købe filer i iTunes butikken.

Forskelle mellem M4V og MP4

M4V og MP4 er begge H.264 MPEG-4 formater. De er essentielt identiske med hinanden og er kendt for, at balancere mellem en høj kvalitet og en rimelig filstørrelse. Der er dog stadig forskelle, som adskiller dem fra hinanden.

Formål: M4V er specifikt designet til Apple enheder og software. Den stigende popularitet ved Apple produkter; alt fra enheder til software, gør at M4V bliver accepteret af flere og flere medieafspillere. MP4 tilpasser sig alle de værdifulde egenskaber ved tidligere MPEG versioner, for at gøre det mere praktisk til online anvendelse, da det tilbyder en hurtig indlæsningshastighed, høj kvalitet til medieudsendelser for den gennemsnitlige internetbruger.

Funktioner: M4V formatet bliver brugt til at encode videofiler, såsom film, musikvideoer og tv-serier i Apples iTunes butik. De er beskyttet af Apples FairPlay DRM ophavsret. Selvom anvendelsen af MP4 går langt bredere ud, bliver det oftest brugt til at gemme video, lyd, undertekster og billeder. Ingen professionel kopibeskyttelse gør, at dette format er meget populært til videostreaming over hele nettet. Næsten alle medieafspillere og enheder understøtter MP4 formatet.

Software til at åbne M4V filer

iTunesiTunes – Apple iTunes er standardmetoden til, at afspille M4V videofiler fra iTunes butikken. Det er også værktøjet, som skal bruges til at bemyndige computeren til, at kunne afspille M4V videoer, hvis de er beskyttet af en DRM ophavsret.

QuickTimeQuickTime Player – M4V filer kan også åbnes og afspilles med QuickTime afspilleren, men filerne, som er beskyttet af FairPlay DRM, vil blive identificeret af AVC mediefilen.

VLCVLC media player – VLC er den almægtige medieafspiller, som kan afspille mange forskellige mediefiler. Ubeskyttede M4V filer er understøttet, men hvis du ønsker at afspille beskyttede M4V videofiler i VLC, skal du først fjerne deres DRM.

Video Konverter StudioVideo Konverter StudioVideo Konverter Studio er faktisk et stykke converter software, som har en indlejret medieafspiller. Den kan afspille af væld af video- og lydfiler, inklusiv ubeskyttede M4V filer.

Løsninger til M4V filformatet

i

Konvertér MP4 til M4V – MP4 er et filcontainerformat, som er universlt accepteret af næsten alle medieafspillere og enheder. Nogle gange, når man kopierer MP4 film til iPad/iPod via iTunes, kan man få en fejlmeddelelse, som siger at videoen ikke kan afspilles på denne iPad/iPod. Dette skyldes, at indholdet i videoen er i MP4 formatet, kan encodes med forskellige codecs. Hvis dette codec er inkompatibelt med enhederne, kan den ikke afspilles på dem. Derfor skal du gøre brug af en MP4 til M4V converter.

ii

Konvertér AVI til M4V – På trods af udmeldingen fra Apple, at AVI formatet er blevet tilføjet til de formater der understøttes på deres produkter, kan der stadig opstå problemer med afspilning, medmindre at AVI filen er kompatibel med Motion JPEG (M-JPEG) standarden. For bedst at nyde AVI filer på enheder, såsom iPod, iPad eller iPhone, kan vi blot konvertere AVI til M4V formatet.

iii

Konvertér WMV til M4V – Selvom mange medieafspillere og enheder er i stand til at afspille filer i WMV formatet, kan dette filformat ikke læses af en iPod. Hvis du ønsker at se WMV film på din iPod, så vil det være en god ide at konvertere dem til M4V formatet, da det er et iPod-venligt format.

Rating:4.3 /5(baseret på 14 ratings)Tak for din rating!
Postet af:Oprettet tilVideo Konverter, Video konverter kilde.Sidst opdateret den 18-08-2018

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn!
Indtast venligst din anmeldelse af indholdet!

Kommentér (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Eksklusiv
giveaway
&
værdifulde
rabatter
Lær mere
Apowersoft Unlimited
Et-klik Installation til 14+ All Apowersoft produkter
new
Support
Del
Anmeldelse
Kommentér
Tilbage til toppen