Hvad er AVI-formatet?
Kommentar

Hvad er AVI-formatet?

Senest opdateret den 09-10-2015 af

AVI, også kendt som Audio Video Interleaved, er et filformat, der kombinerer lyd- og videodata i én fil til synkron afspilning. Det bliver primært brugt som containerformat til film og videoer. AVI-formatet blev udviklet af Microsoft i november 1992 og bliver i dag almindeligvis brugt til filoverførsler og opbevaring af video- og lydfiler. På grund af den høje kompatibilitet kan AVI-filer ikke kun bruges på Windows-systemer, men kan også afspilles på andre platforme såsom Mac, Linux og også Unix. Endvidere kan det genkendes af mange medieafspillere, for eksempel VLC.

Filendelse: AVI

Kategori: Videofil

Popularitet: Brugt meget siden udkommelsen

Udvikler: Microsoft

1

Specifikationer for AVI-formatet

i

Kendetegn

AVI har været brugt i utroligt lang tid, nærmere betegnet siden Windows 3.1 udkom. Nutildags er det anset som det almindelige valg på Windows-PC’er til opbevaring af film, og det gør brug af en solid komprimeringsteknologi for at kombinere video og lyd. Selvom AVI-formatet ikke er tabsløst, beholdes både billede og lyd i en høj kvalitet. Sammenlignet med andre formater tager AVI dog meget opbevaringsplads, nogle gange næsten samme plads som en DVD. Dette er nok årsagen til, at MPEG-1 og det seneste format, MPEG-4, er blevet opfundet.

ii

Opbygning

En komplet AVI-fil er udgjort af tre dele. Den første er headeren, som viser generelle oplysninger såsom filstørrelse, frame rate og forskellige parametre omkring den brugte algoritme til kompression. Den anden del er datadelen, som er hovedparten og indeholder billede og lyd. Den sidste er indekseringsfilen, som holder styr på filens placering og giver mulighed for afspilning.

iii

Type

Faktisk er AVI et gammelt format, der har været brugt i mange år, men kompressionsteknologien er blevet ajourført løbende, og mange forskellige typer af videofiler bliver derfor brugt til forskellige formål. Problemet er dog, at nogle medieafspillere af nyere dato ikke kan genkende de AVI-film, der er komprimeret i gammel kode, og ældre versioner af afspillere understøtter ikke altid AVI-videoer med anderledes kompressionsparametre. Det er derfor ofte nødvendigt at finde ud af, hvilken type AVI-videoen er af og hvilken kompressionsmetode, der er blevet brugt. I de fleste tilfælde er disse AVI-videoer dog af en genkendelig type.

Lossless/MPEG-1 AVI – Det behøver intet plugin for at kunne afspilles og bruges oftest til redigering.

DIVX/XVID AVI – Dette er en slags MPEG-4-kompression. For at kunne afspille filen skal man downloade en DIVX eller XVID-encoder. Ved afspilning af filmen vil der fremkomme et DIVX-logo på skærmen i starten.

DV codec AVI – DV (Digital Video Format) blev udviklet af Panasonic, Sony og andre producenter. Dette format havde stor fremgang, da det blev taget i brug. Brugere kan redigere filen efter at have overført den til PC, og derefter kan den færdige fil overføres tilbage. Formatet gemmes altid altid med filendelsen AVI, i dette tilfælde DV-AVI.

2

Alt-i-én-løsninger til AVI-formatet

i

Konvertér VOB til AVI – I forhold til mange andre formater bibeholder AVI både video- og lydspor i en god kvalitet. Derudover virker AVI godt sammen med Windows PC og mange andre platforme. Omvendt kan VOB-filer kun afspilles af ganske særlige afspillere. Det er ikke brugbart til redigering og overførsel, så de fleste brugere foretrækker AVI frem for VOB.

ii

Konvertér MOV til AVI – MOV-filer, kendt som Apple QuickTime-video, er et videoformat udviklet af Apple Inc. Det er populært blandt Apple-brugere, da det er standardformatet for Apple QuickTime, men kan også sagtens afspilles på Windows. Dog bruger en MOV-film mere diskplads end den samme film som AVI-fil, og mange folk vælger derfor at konvertere MOV til AVI, hvis de vil have en god oplevelse med afspilningen uden at bruge meget plads.

iii

Konvertér SWF til AVI – SWF, forkortelse for ‘small web format’, er en Adobe Flash-fil, som normalt bliver brugt til animeret grafik, videoer og lyd på internettet. Mange SWF-filer kan kun afspilles i Adobe Flash Player, da de fleste almindeligt brugte medieafspillere ikke understøtter SWF-video. Dette er dog intet problem, da en simpel konvertering fra SWF til AVI kan hjælpe med at fjerne denne forhindring.

iv

Konvertér WMV til AVI – WMV, også kendt som Windows Media Video, bliver altid brugt til streaming af videoer med lave krav til plads og høje standarder for billedkvalitet. Det er dog desværre begrænset til Windows PC, og brugere kan altså ikke afspille WMV-filer på ikke-Windows-baserede enheder. Derfor vælger mange at løse dette problem ved at konvertere WMV-formatet til AVI-film i stedet.

Rating:4.3 /5(baseret på 20 ratings)Tak for din rating!
Postet af:Oprettet tilVideo Konverter.Sidst opdateret den 09-10-2015

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn!
Indtast venligst din anmeldelse af indholdet!

Kommentér (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Eksklusiv
giveaway
&
værdifulde
rabatter
Lær mere
Apowersoft Unlimited
Et-klik Installation til 14+ All Apowersoft produkter
new
Support
Del
Anmeldelse
Kommentér
Tilbage til toppen