Sådan fjerner du flere hyperlinks i Word
Kommentar

Sådan fjerner du flere hyperlinks i Word

Senest opdateret den 21-02-2019 af

I hverdagen er Word helt sikkert det mest anvendte dokumentformat. Du kan bruge det til at redigere cv’er, forslag, rapporter osv. Men nogen gange, når du kopierer og indsætter et link i en Word-fil, genererer det automatisk et hyperlink. Hvis du ikke vil have det til at springe til hjemmesiden, du linker til, hvad gør du så? Og hvis du modtager filer, der indeholder mange links, hvordan fjerner du alle hyperlinks i Word? Følg vores detaljerede vejledning herunder for at finde de bedste løsninger.

Sådan fjerner du et hyperlink i Word?

 • Åbn din Word-fil, og find linket.
 • Hold musen over hyperlinket, højreklik på musen, og vælg “Fjern hyperlink”.

Højreklik

Denne fremgangsmåde bruges af Windows-brugere, mens der for Mac-ejere er nogle forskelle i proceduren. Når du højreklikker på linket, skal du gå til “Link” og derefter vælge “Remove Link(Fjern link)”.

fjern på Mac
Herefter kan du fjerne hyperlinket i Word, og hvis dine filer ikke har for mange links, kan du gå til hver af dem for at fjerne dem et efter et.

Hvordan fjerner man flere hyperlinks i Word?

Hvad nu hvis dokumentet har mange hyperlinks, som er gemt overalt i hele filen? Eller endnu værre: hvad hvis indholdet har mange sider? Her er en nem fremgangsmåde, der kan hjælpe dig.

 • Klik på Word-dokumentet.
 • Tryk på “Ctrl” og “A” for at vælge alle sider.
 • Træk “Ctrl”, “Shift” og “F9” på samme tid, og så kan alle filerne fjernes.

fjern flere hyperlinks

Bemærk:

 1. På nogen computere skal du muligvis trykke på “Ctrl” + “Shift” + “Fn” + “F9” for at rydde linkene.
 2. På Mac kan du trykke på “Cmd” + “A” først for at vælge alt indhold og derefter trykke “Cmd” + “6” for at fjerne hyperlinks fra Word-dokument.

Tredjepartsapplikationer til at fjerne links i Word

Der er mange værktøjer på markedet, som kan hjælpe dig med at fjerne eller redigere links i PDF, men til Word er der kun få. Bare rolig! Vi har fundet et godt værktøj til dig.

Kutools for Word er et program, der kan hjælpe dig med at administrere dine Word-filer, fx tilføje dem til en gruppe, indsætte og fjerne bogmærker, afsnitsafstand, fjerne hyperlinks og så videre.

Følg nedenstående trin for at rydde op i links.

 • Download Kutools for Word på din computer.
 • Åbn din Word-fil, og den vises som en fane øverst i dit Microsoft Word.
 • Vælg “Kutools” fanen og klik på “Remove(Fjern)” knappen. Gå til “Remove Hyperlinks(Fjern hyperlinks)” og tryk “OK” for at bekræfte dit valg.

fjern via KuTool

Når du fjerner alle hyperlinks i Word, hjælper værktøjet dig ikke kun med at fjerne links i selve kroppen, men du får også mulighed for at fjerne dem i fodnoter og slutnoter. Så til redaktører og undervisere vil denne mulighed være nyttig. Dette værktøj er dog kun tilgængeligt til Windows.

Ekstra Tip: Sådan deaktiveres hyperlinks

Vi ved alle, at når vi indtaster et link i Word, vil det automatisk generere et hyperlink. Derfor vil vi godt finde en måde at fjerne links med et klik. Faktisk er der en anden fantastisk måde, som kan hjælpe dig med at deaktivere funktionen med at generere hyperlinks, mens du redigerer filen. Lad os se, hvordan du gør det.

 • Åbn dit Microsoft Word-program.
 • Klik på fanen “Filer” og gå til “Indstillinger”.
 • Du finder “Korrektur”, åbner den.
 • Vælg “Indstillinger for Autokorrektur…” i vinduet og fravælg “Internet- og netværksstier med hyperlinks”. Klik på “OK” for at gemme ændringerne.

deaktiver hyperlinks i Word

Konklusion

Vi ved nu, hvordan du fjerner hyperlinks fra Word-dokument, og du kan vælge en af ovenstående løsninger til at rydde op alle hyperlinks i din fil for at få en bedre visuel effekt. Hvis du vil se andre tips til Microsoft Office, er du velkommen til at skrive en kommentar nedenfor.

Rating: 4.3 / 5 (baseret på 14 ratings) Tak for din rating!
Postet af:Oprettet tilOffice Tips.Sidst opdateret den 21-02-2019

Skriv en kommentar

Indtast venligst dit navn!
Indtast venligst din anmeldelse af indholdet!

Kommentér (0)

Få dem nu!
APOWERSOFT
Eksklusiv
giveaway
&
værdifulde
rabatter
Lær mere
Apowersoft Unlimited
Et-klik Installation til 14+ All Apowersoft produkter
new
Support
Del
Anmeldelse
Kommentér
Tilbage til toppen